PARTICULARITĂŢILE ACTIVITĂŢII CADRELOR DIDACTICE PRIVIND INCLUZIUNEA COPIILOR CU CES ÎN MEDIUL ȘCOLAR - Ludmila DARII (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2018)
În articol sunt prezentate unele abordări teoretice şi aspecte praxiologice privind incluziunea copiilor cu CES în mediul școlar, particularităţile activităţii cadrelor didactice privind incluziunea copiilor cu CES în mediul școlar, fiind prezentate şi unele strategii didactice care pot fi utilizate de cadrul didactic în procesul instructiv-educativ. THE PARTICULARITIES OF THE TEACHING ACTIVITY ON THE INCLUSION OF CHILDREN WITH CES IN THE SCHOOL The article presents some theoretical approaches and praxisological aspects regarding the inclusion of children with ESCs in the school environment for children; the peculiarities of teachers' activity on the inclusion of children in the school environment; there are also some didactic strategies that can be used by the teacher in the educational instructive process.