ANALÝZA DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI S DŮRAZEM NA DOPRAVU JAKO VÝZNAMNÝ FAKTOR ROZVOJE REGIONU - Patrik Pova (Perner’s Contacts, 2009)
V této práci analyzuji úroveň veřejné autobusové a vlakové dopravy ve vybraných okresech České republiky. Zkoumání je založené na výpočtu koeficientu dopravní obslužnosti, který je vypočítán na základě několika vybraných ukazatelů. Koeficient dopravní obslužnosti je dále v textu podrobně vysvětlen. Prostřednictvím tohoto pomocného výpočtu bylo možné určit a srovnat mezi sebou úroveň dopravní obslužnosti jednotlivých okresů. Na konci práce je uvedený výsledek analýzy a návrh možností navazujících zkoumání.