Konec reševanja vojaka Agamemnona - Aleš Maver (Keria: Studia Latina et Graeca, 2009)
Že zaradi prestiža, ki ga ima Ajshilova trilogija v zgodovini slovenskega gledališča, je bila njena vnovična postavitev – na Slovenskem prva po dobrih petnajstih letih – na odru ljubljanske Drame nekako po definiciji eden osrednjih gledaliških dogodkov leta 2009.