محاسبه ضرایب فلکسوالکتریسیته سهم دوقطبی در بلور مایع با مولکولهای گلابی شکل سخت - صدرالله فتحی; مریم عبدی پور; ابوالقاسم عوض پور (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2019)
در بلورهای مایع، مولکول‌های گلابی و موزی شکل به دلیل عدم تقارن، به ترتیب آرایش گسترده( ) یا خمیده( ) پیدا می‌کنند. در این بلورها انحراف بردار راستار از حالت تعادلی، تولید قطبش خالص می‌نماید. این خاصیت فلکسوالکتریسیته نامیده می‌شود. ضرایب فلکسوالکتریسیته در مایعات بلوری از روش‌های شبیه‌سازی و تجربی محاسبه گردیده‌اند. در نظریه تابعی چگالی این ضرایب به تابع همبسته مستقیم بین مولکول‌ها و تابع توزیع زاویه‌ای مولکول‌ها بستگی دارند. در کار حاضر با استفاده از روش پارامتری گائوسی سخت، تابع کمترین تماس بین مولکول های گلابی شکل محاسبه می شود. با استفاده از این تابع تماس عبارت تقریبی برای تابع همبسته مستقیم مولکول‌های گلابی شکل سخت به دست می‌آید. با استفاده از این تابع همبسته و تابع توزیع جهتی مناسب محاسبه شده، ضرایب فلکسوالکتریسیته سهم دوقطبی، برای بلور مایع با مولکول‌های گلابی شکل سخت با طول به پهنای 3 و 5 محاسبه شده‌اند. نتایج کار حاضر با نتایج شبیه‌سازی سازگاری کیفی دارند.