Соціально-гігієнічні аспекти збереження індивідуального здоров’я школярів - Олег Калиниченко (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2017)
Висвітлено проблему оцінки індивідуального здоров’я школярів та використано ризикометрію у практичній діяльності установ охорони здоров’я і освіти. Проведено аналіз впливу умов навчання та соціально-побутових чинників на розвиток хвороб опорно-рухового апарату, ока, серцево-судинної системи. Визначено особливості фізичної підготовленості дітей із різним фізичним розвитком.