Особливості відчуття впливу кліматичних та мікрокліматичних умов професійного середовища зовнішніх пілотів безпілотних авіаційних комплексів - V. V. Kalnysh; A. V. Shvets; O. V. Maltsev (Український журнал військової медицини, 2022)
Вступ. Аналіз ведення воєнних кампаній останніх років показує, як надзвичайно ефективно може використовуватися безпілотна авіація, оператором якої є людина. Тому вивчення умов праці операторів безпілотних авіаційних комплексів (БпАК), поглиблений аналіз впливу умов професійного середовища на їх організм має велике значення для розроблення комплексу заходів спрямованих на підтримку їх тривалого професійного здоров’я та високої обороноздатності країни.