مقایسه‌ی تأثیر ساکشن لوله‌ی تراشه به روش باز و بسته بر نتایج اسمیر و کشت باکتریال ترشحات تراشه‌ی بیماران تحت تهویه‌ی مکانیکی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه - مریم مرادی; فاطمه رضایی; علی محمدپور; موسی سجادی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2021)
مقدمه: انتخاب روش مناسب ساکشن، می‎تواند در کاهش عوارض ناشی از آن مؤثر باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف مقایسه‌ی تأثیر ساکشن لوله‌ی تراشه به روش باز و بسته بر نتایج اسمیر و کشت باکتریال ترشحات تراشه‌ی بیماران تحت تهویه‌ی مکانیکی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه انجام شد.روش‌ها: پژوهش حاضر، بر روی 52 بیمار بستری در بخش مراقبت‌های ویژه انجام شد. بیماران به روش در دسترس، انتخاب و به‎ صورت تصادفی در دو گروه ساکشن باز و بسته تقسیم شدند. نمونه‎های کشت ترشحات تراشه‌ی بیماران، قبل از شروع مداخله و 72 ساعت بعد به ‌روش مینی‌بال و تحت شرایط استریل کامل، نمونه‏های ارسال شده به آزمایشگاه در محیط کشت مخصوص در دمای 37 درجه‌ی سانتی‌گراد انکوباتور به ‌مدت 24 ساعت قرار گرفتند و سپس، پلیت‏ها بررسی شدند و در دو گروه نتایج مقایسه گردید.یافته‌ها: بر اساس نتایج این مطالعه، بین دو گروه ساکشن باز و بسته، از نظر نتایج کشت میکروبی ترشحات تراشه تفاوت آماری معنی‎داری وجود نداشت. در گروه ساکشن باز، 3/96 درصد و در گروه ساکشن بسته، 92 درصد نتایج کشت مثبت داشتند. به‌ علاوه، سویه‌ی میکروبی آسینتوباکتر در هر دو گروه ساکشن باز و بسته، با 7/40 درصد و 0/40 درصد بیشترین شیوع را داشت. دو گروه از نظر جرم‌های گرم مثبت و گرم منفی موجود در ترشحات تنفسی نیز تفاوت آماری معنی‎داری نداشتند.نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، بین ساکشن لوله‌ی تراشه به روش باز و بسته از نظر نتایج کشت میکروبی، جرم‌های گرم مثبت و منفی و نوع باکتری تفاوت آماری وجود نداشت و نمی‌توان یکی از این روش‌ها را ارجح دانست.