تأثیر ورزش های تقویت کننده عضلات کف لگن بر کیفیت زندگی جنسی و خشنودی زناشویی زنان نخست زا بعد از زایمان - زهرا زارع; ناهید گلمکانی; نیره خادم; حسین شاره; محمدتقی شاکری (Majallah-i Zanān, Māmā̓ī va Nāzā̓ī-i Īrān, 2014)
مقدمه: مشکلات جنسی تجربه شده توسط زنان نخست زا ممکن است باعث کاهش کیفیت زندگی آنان شود. کاهش قدرت عضلات کف لگن بعد از زایمان، از دلایل عمده ای است که تأثیر منفی بر عملکرد جنسی زنان در دوره پس از زایمان دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر ورزش های تقویت کننده عضلات کف لگن بر کیفیت زندگی جنسی زنان نخست زا بعد از زایمان انجام شد. روش کار: این کارآزمایی بالینی درسال 1392 بر روی 79 زن نخست زا با سابقه زایمان واژینال که 8 هفته بعد از زایمان جهت دریافت خدمات (مراقبت های بعد از زایمان، واکسیناسیون و تنظیم خانواده) به مراکز بهداشتی درمانی سطح شهر مشهد مراجعه کردند، انجام شد. مادران به طور تصادفی در دو گروه 52 نفره مداخله و شاهد قرار گرفتند. گروه مداخله، تمرینات ورزشی تقویت کننده عضلات کف لگن را به مدت 8 هفته انجام دادند. هر دو گروه مجدداً 4 و 8 هفته بعد از شروع مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها توسط پرسشنامه مشخصات فردی، کیفیت زندگی جنسی، مقیاس خشنودی زناشویی اذرینناتاناچ و مقیاس برینک گردآوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(نسخه 16) و آزمون های آماری توصیفی، اندازه گیری های مکرر، فریدمن، تی تست، ویلکاکسون و من ویتنی تجزیه و تحلیل شد. میزان p کمتر از 1/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: نمره کیفیت زندگی جنسی در 8 هفته بعد از شروع مطالعه در گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معناداری داشت (001/0=p). همچنین قدرت عضلات کف لگن (0001/0>p) و خشنودی زناشویی (0001/0>p) در گروه مداخله به طور معناداری افزایش یافت. خشنودی جنسی، 8 هفته بعد مطالعه بصورت معناداری در گروه مداخله افزایش یافت (001/0>p). نتیجه گیری: ورزش های تقویت کننده عضلات کف لگن باعث بهبود کیفیت زندگی جنسی و خشنودی زناشویی زنان در دوره پس از زایمان می شود.