ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МЕНЕДЖЕРІВ - Galiya Chanysheva; Maria Nanieva (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням правового забезпечення управлінської діяльності. У статті аналізуються різні підходи до визначення поняття «управлінська діяльність», надано визначення нормативно-правового регулювання управлінської діяльності, правового забезпечення управлінської діяльності, державного управління. Досліджується співвідношення понять управлінська діяльність і державне управління. У статті аналізується сучасний стан правового забезпечення управлінської діяльності та охарактеризовано актуальні проблеми у цій сфері, сформульовані пропозиції щодо подальшого вдосконалення правового забезпечення управлінської діяльності. Питання правового забезпечення управлінської діяльності в успішному функціонуванні держави є актуальним питанням сьогодення, адже відносини з управлінської діяльності виникають, розвиваються і припиняють своє існування на всіх рівнях управління в державі.