ОЦІНКА ФАКТОРІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ОСВОЄННЯ ТЕРИТОРІЇ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Андрій Майстер (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï, 2014)
У статті розглядаються проблеми територіальної диференціації рівнів сільськогосподарської освоєності території Волинської області. Наведено визначення понять «сільськогосподарське освоєння території» і «рівень сільськогосподарської освоєності території». Проведено факторний аналіз сільськогосподарського освоєння території області. Здійснено оцінку впливу факторів на рівень сільськогосподарської освоєності території. Розраховано факторні ваги і виявлено вплив окремих факторів у розрізі  районів Волинської області.