Combinatie wetenschap en praktijk in accountancy: een wenselijke symbiose - Martin Hoogendoorn; Ruud Vergoossen; Philip Wallage (MAB, 2012)
In dit artikel wordt ingegaan op de voor- en nadelen van hoogleraren die tevens werkzaam zijn in de praktijk. De analyse vindt plaats op basis van de belangrijke taken van een hoogleraar op zijn wetenschapsgebied: onderwijs, onderzoek en maatschappelijk debat. Een vergelijking wordt gemaakt tussen het Nederlandse model, waarin een combinatie van wetenschap en praktijk voorkomt, en het Amerikaanse model, waar dat niet het geval is. Onze conclusie is dat het van belang is om te streven naar een goede mix tussen hoogleraren die fulltime zijn verbonden aan een universiteit en hoogleraren die tevens werkzaam zijn in de accountantspraktijk.