Brug tussen Doop en Nagmaal - J. H. van Wyk (In die Skriflig, 1989)
Wanneer oor die verhouding doop-belydenis-nagmaal besin word, is dit opvallend dat in die Nuwe Testament - met sy grotendeels sendingsituasie - die volgorde meestal belydenis-doop-nagmaal is. Die belydenis van geloof het nie soseer as brug tussen doop en nagmaal gefunksioneer nie, maar as brug tussen mens en God.