تبیین رابطه طبع افراد با گرایش به معماری سنتی در اقلیم گرم و خشک نمونه موردی؛ شهر یزد - سیده مریم مهدویه; مهناز محمودی زرندی; بهروز منصوری (معماری اقلیم گرم و خشک, 2020)
در معماری طبایع عنوان می‌شود که؛ شرایط جسمی و روحی انسان بر گرایش او به عوامل محیطی موثر است. لذا تقسیم بندی مزاجی افراد در طب سنتی می‌تواند بر گرایش ایشان به شاخص‌های معماری موثر باشد. از این‌رو انطباق گرایشات معماری افراد با مزاج ایشان می‌تواند به‌عنوان دغدغه‌ای در ذهن معمار و طراح مطرح شود. از این رو تبیین رابطه میان انواع مزاج و شدت گرایش به معماری به عام و معماری سنتی بطور خاص می‌تواند هدف اصلی این پژوهش باشد. روش‌شناسی این پژوهش ازنظر هدف از نوع کاربردی- توسعه‌ای و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی می‌باشد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه، که در نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرارگرفته است. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که مزاج‌های مختلف گرایشاتی با شدت‌های متفاوت نسبت به یک بنای سنتی می‌دهند و هرچقد که بر عنصر گرمی و خشکی مزاج افراد افزوده شود شدت واکنش بهتری نسبت به یک بنای سنتی از خود بروز می‌دهند. همچنین نتایج آزمون F نشان می‌دهد که مقدار P-valve