Ұйымның ішкі аудиторлық қызметін инновациялық дамыту жолдары. Инновационный путь развития внутреннего аудита предприятия - A. M. Zhienbekova; A. Z. Arystambaeva; Zh. K. Kupenova (Хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
Қазақстан Республикасы Президенті Н.Ә. Назарбаевтың «Нұрлы жол», бұл - ел дамуының жаңа кезеңінің бастауы екенін айтты. Бұл тек дағдарысты еңсеру бағдарламасы ғана емес. Бұл - біздің ортақ мақсатымыз - Қазақстанның әлемдегі ең дамыған 30 елдің қатарына енуін қамтамасыз ете отырып, бұрынғыдан да күшейе түсуіміздің, топтасуымыздың және Мәңгілік Ел идеясын іске асыруымыздың тарихи мүмкіндігі. Елбасы Жолдауында Қазақстандағы саяси-экономикалық, әлеуметтік жаңартулар жалғасын табатынын айқындай түсті. Осыған сәйкес, экономикалық даму жолында инновациялық даму бір бағыты болып табылады [1]: біріншіден, экономикалық кризистің жойылуына, екіншіден, экономиканың ұзақ мерзімді өсуін тұрақты қамсыздандырудың негізгі әдісі болып табылады. Бүгінгі таңда инновациялық фактордың басқару мәселесі даму механизмін ынталандыру, яғни, бухгалтерлік есептің, аудиттің және тексерудің жүйесін жақсарту арқылы оларды бейімдеу бүгінгі күннің талаптарына сәйкес өзектілігі болып табылады.