ارزیابی توان هیدروکربونزایی سازند پابده با استفاده از روش پیرولیز راک–اول (در چاه سورو-1) - سعیده سنماری; محمد جهانی; لیلا فضلی; آمنه کریمی (نشریه مهندسی معدن, 2015)
امروزه استفاده از دستگاه پیرولیز راک- اولEval pyrolysis) Rock-) و نتایج حاصل از آن جهت تعیین و تفسیر خصوصیات واحدهای حوضه های رسوبی متداول می باشد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه توان هیدروکربورزایی سازند پابده با استفاده از روش آنالیز راک– اول در چاه سورو-1 در ناحیه بندرعباس است. بدین منظور بررسی ژئوشیمیایی سازند پابده به عنوان سنگ منشأ احتمالی با مطالعه تعداد 25 نمونه از مغزه های به دست آمده از چاه در ناحیه مورد مطالعه انجام شد. بررسی تغییرات پارامتر S1+S2 و TOC نشان می دهد که سازند پابده در چاه سورو-1 به عنوان سنگ منشأ توان تولید هیدروکربن زایی خوبی دارد. بر اساس دیاگرام HI در مقابلTmax محتوای کروژن این سازند عمدتاً نوعII و محیط رسوب گذاری این سازند دریائی می باشد. هم چنین با بررسیTmax مشخص شد که بیش تر نمونه های این سازند با رسیدن به مرحله کاتاژنز (Tmax بالاتر از 435 درجه سانتی گراد) توانسته اند مسیر بلوغ حرارتی را طی نمایند و وارد پنجره نفت زایی شوند.