اثر‌بخشی آموزش مصون‌سازی در مقابل فشار روانی بر فرسودگی شغلی و تاب‌آوری کارکنان دانشگاه - فاطمه مهر‌آبادی; مرتضی ترخان; مجید صفاری‌نیا (مطالعات روانشناختی, 2014)
هدف اصلی پژوهش این بررسی اثر‌بخشی آموزش ایمن‌سازی در مقابل فشار روانی1 بر فرسودگی شغلی و تاب‌آوری کارمندان دانشگاه بود. پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. جامعه آماری عبارت بود از کلیه کارکنان دانشگاه پیام نور مرکز تهران،که پرسشنامه‌های فرسودگی شغلی مسلش و جکسون (1981) و تاب‌آوری کانر و دیوید سون(2003) بین آن‌ها توزیع و اجرا شد، سپس از میان آن‌ها30نفر از افرادی که در پرسشنامه فرسودگی شغلی نمره بالاتر و در پرسشنامه تاب‌آوری نمره پایین‌تری کسب کرده بودند‌؛ مشخص شد و به‌طور تصادفی به دو گروه 15 نفری کنترل و آزمایش تقسیم شدند؛برای گروه آزمایش 10 جلسه آموزشی یک ساعته آموزش ایمن‌سازی در مقابل فشار روانی به همراه جزوه آموزشی ارائه شد. بعد از اتمام جلسات آموزشی به هر دو گروه آزمایش و کنترل پرسشنامه‌های مذکور به‌عنوان پس‌آزمون ارائه شد. داده‏ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها نشان داد که آموزش ایمن‌سازی در مقابل فشار روانیSIT))برکاهش فرسودگی شغلی و افزایش تاب‌آوری کارکنان دانشگاه پیام‌نور مرکز تهران مؤثر است.