احصاء شایستگی‌های حرفه‌ای معاونان پرورشی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی - علیرضا قاسمی زاد; آذر تقی پور; حمیدرضا معتمد (مدیریت اسلامی, 2022)
پژوهش حاضر، با هدف تدوین احصاء شایستگی‌های حرفه‌ای معاونان پرورشی بر اساس آموزه‌های اسلامی انجام گرفت. از منظر روش شناسی، کیفی، از نوع تحلیل مضمون و گردآوری داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌ نیمه ساختاریافته انجام پذیرفت. جامعه پژوهش، شامل معاونان پرورشی متوسطه دوره اول شهرستان‌های استان بوشهر بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری ‌هدفمند و قاعده اشباع نظری، 24 معاون در مصاحبه شرکت کردند. در نتیجه تجزیه و تحلیل یافته‌های پژوهش، 109 مضمون پایه، 16 مضمون فراگیر و 5 مضمون سازمان‌دهنده، شامل: شایستگی‌های شناختی، شایستگی‌های مدیریتی، شایستگی‌های رفتاری، شایستگی‌های مهارتی و شایستگی‌های عاطفی ایجاد شد و برای اعتباریابی یافته‌ها از روش بازخورد مشارکت‌کنندگان استفاده شد که صحت تحلیل داده‌ها و نتایج مورد تأیید قرار گرفت و مفاهیم استخراج شده در قالب شبکه مضامین ترسیم گردید. احصاء شایستگی‌های حرفه‌ای معاونان پرورشی در سازمان آموزش و پرورش، معیاری برای شایسته‌گزینی آنان منطبق بر آموزه‌های اسلامی ترسیم شد.