مقایسه‌ی سه الگوریتم فراابتکاری N‌S‌G‌A-I‌I،P‌E‌S‌A-I‌I و S‌P‌E‌A-I‌I در حل مسئله‌ی زمان‌بندی کامیون‌ها در مراکز بارانداز - محسن باقری; محمدتقی اسعدی; فریبرز جولای (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2018)
بارانداز یک استراتژی انبارداری جدید است که با حذف ذخیره‌سازی موجودی و همچنین یک‌پارچه‌سازی محموله‌های هم‌مقصد هزینه‌های انبارداری و همچنین حمل و نقل را به‌طور چشم‌گیری کاهش می‌دهد. زمان‌بندی کامیون‌ها از جمله مسائل مهم و ضروری برای تضمین جریان مناسب مواد در بارانداز و همچنین ارسال به موقع محصولات به مشتریان است. در این مقاله مسئله‌ی زمان‌بندی کامیون‌ها در سیستم بارانداز مورد بحث و بررسی قرارگرفته است و یک مدل چندهدفه برای این مسئله ارائه شده است. برای حل مدل سه الگوریتم ژنتیک چندهدفه شامل نسخه‌ی دوم الگوریتم ژنتیک چندهدفه با مرتب‌سازی نامغلوب(N‌S‌G‌A-I‌I)، نسخه‌ی دوم الگوریتم انتخاب مبتنی بر الگوی پارتو (P‌E‌S‌A-I‌I)و نسخه‌ی دوم الگوریتم تکاملی مبتنی بر قوت پارتو (S‌P‌E‌A-I‌I) توسعه داده شده است. به‌منظور بررسی عملکرد الگوریتم‌های فراابتکاری پیشنهادی چندین مسئله‌ی نمونه براساس شیوه‌های رایج در پیشینه‌ی موضوع تولید شده است. در نهایت، پاسخ‌های پارتو به دست آمده از سه الگوریتم با استفاده از چندین معیار ارزیابی با یکدیگر مقایسه شده‌اند. در این مقاله مشاهده شد که الگوریتم S‌P‌E‌A-I‌I می‌تواند پاسخ‌هایی تولید کند که از لحاظ معیارهای ارزیابی در نظر گرفته شده، نسبت به دو الگوریتم دیگر دارای کیفیتی مطلوب‌تر هستند.