ODRAZI ASPEKTUALNOSTI U RJEČNICIMA TIPA STRANI JEZIK – HRVATSKI JEZIK - Nives Opačić (Rasprave Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 2001)
Glagolskom aspektu i oznakama za glagolski aspekt u hrvatskoj dvojezičnoj leksikografiji (ni u onim rječnicima u kojima je polazišni jezik hrvatski, a još manje u onim rječnicima u kojima je polazišni jezik strani) ne pridaje se primjerena pozornost. U ovom radu autorica se bavi dvojezičnim rječnicima tipa strani jezik + hrvatski jezik. Predlaže neke inovacije u obilježavanju glagolskoga aspekta (perfektivni / imperfektivni glagoli) i na desnoj (hrvatskoj) strani rječnika, jer bi tim vrlo važnim podatkom naši dvojezični rječnici postali neusporedivo korisniji i upotrebljiviji svim korisnicima.