Eric Maskin’s interview responses for János Kornai’s 90th birthday - Köz- Gazdaság (Köz-gazdaság, 2020)
Eric Maskin 2007-ben Leonid Hurwicz és Roger Myerson mellett a mechanizmus-tervezés elméleti alapjainak lefektetéséért közgazdasági Nobel-díjat kapott. Jelenleg Adams University Professzor a Harvard Egyetemen. A doktori fokozatát is itt szerezte alkalmazott matematikából. Oktatóként az MIT-n 1977-1984 között, míg a Harvard Egyetemen 1985-2000-ig tag, ahova 2012-ben tért vissza. Több területen is kiemelkedő a hozzájárulása, így a játékelmélet, szerződéselmélet, társadalmi választások, politikai gazdaságtan és a közgazdaságtan egyéb területein. 2003-ban az Econometric Society elnöke. Kornai János több cikkének társszerzője.