Синтез багатовимірних координуючих систем керування з різнотемповою дискретизацією в детермінованому середовищі - V. D. Romanenko; Y. L. Milyavsky (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2011)
Поставлено та вирішено задачу керування співвідношеннями між вихідними координатами багатовимірного різнотемпового об’єкта в детермінованому середовищі. Запропоновано новий алгоритм керування, що дозволяє одночасно забезпечувати виконання, задачі слідкування і задачі координації в перехідному та усталеному режимах. Наведено результати чисельного моделювання, що підтверджують практичну цінність цієї розробки.