Нетипові ознаки австрійської моделі кримінально-правової охорони обігу медичної продукції - P. Berzin; R. Volynets; O. Frolova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
У статті досліджується питання нетиповості австрійської моделі кримінально-правової охорони обігу медичної продукції. Авторами зазначається, що в актах зарубіжного кримінального законодавства виділяються види кримінальних правопорушень, що посягають на фармацевтичну діяльність, які певною мірою збігаються з тими, що передбачені в КК України. Водночас, саме австрійська модель охорони обігу медичної продукції є такою, що найбільш вдало, як показує аналіз актів зарубіжного кримінального законодавства, демонструє підхід законодавця до нормативно-правового регулювання цієї сфери обігу.