Zuiver historisch onderzoek en het evangelie - C. van der Waal (In die Skriflig, 1968)
Het was in de oorlogsdagen, ergens in een modern, vrijzinnig dorp in Friesland. Een gealieerde vlieger was aangespoeld. Hij zou op het kerkhof bij het dorpskerkje begraven worden.