De politie in de Lage Landen en haar confrontatie met het nazisme - R. van Doorslaer (BMGN: Low Countries Historical Review, 2008)
C. Fijnaut, De geschiedenis van de Nederlandse politie. Een staatsinstelling in de maalstroom van de geschiedenis; G. Meershoek, De geschiedenis van de Nederlandse politie. De gemeentepolitie in een veranderende samenleving; J. Smeets, De geschiedenis van de Nederlandse politie. Verdeeldheid en eenheid in het rijkspolitieapparaat; R. van der Wal, De geschiedenis van de Nederlandse politie. De vakorganisatie en het beroepsonderwijs; C. Fijnaut, De geschiedenis van de Nederlandse politie [samenvattend deel]