Maryja córką Syjonu - Józef Kudasiewicz (Vox Patrum, 1992)
Dissertatiuncula duabus partibus constat. In parte priore Veteris Testamenti explicantur loca, in quibus titulus "Filia Sion" invenitur (So 3,14-17; II 2,21-27; Za 9,9-10); quae loca indolem messianicam habent. In altera autem parte auctor dissertatiunculae demonstrat Lucam in salutatione Gabrielis (Lc 1,28) ad illa Veteris Testamenti loca allusionem fecisse; haec et illa enim loca praesertim imperativo xaipe inter se colliguntur. E conscia Lucae allusione ad Veteris Testamenti loca de "Filia Sion" patet Evangelistam in Maria Jesu Martę Filiam Sion, id est novi populi Dei (Ecclesiae) personificationem vidisse. Inter Mariam enim et ecclesiam nexus specialis exstat: Jesus Christus icona Dei vivi, Maria vero icona ecclesiae habetur, et ipsa autem Ecclesia matemitatis aspectum accipit.