نقش تکنیک‌های حسابداری مدیریت در اهداف نظام اطلاعاتی حسابداری به واسطه کارایی خدمات دولت الکترونیک (مطالعه موردی: شعب و کارگزاری بیمه تأمین اجتماعی مشهد) - امیر شمس; روح اله رحمانی; فاطمه حیدرزاده (حسابداری و بودجه‌ریزی بخش عمومی, 2023)
بخش‌های مختلف هر سازمان، به منظور اثربخشی و کارآیی، نیازمند کنترل‌های اقتضایی مرتبط به خود است. شناخت متقابل کارکردها و اجرای تکنیک‌های حسابداری مدیریت به واسطه‌ی کارایی خدمات دولت الکترونیک در راستای تحقق اهداف سازمان، مفید بوده و ارزش افزوده ایجاد می‌کند. پژوهش حاضر، میانجی‌گری کارایی خدمات دولت الکترونیک را در اثر تکینک‌های حسابداری مدیریت بر اهداف نظام اطلاعاتی حسابداری مطالعه کرده ‌‌است که از نظر تقسیم‌بندی بر مبنای هدف، از نوع کاربردی و از نظر روش انجام پژوهش توصیفی-هم‌بستگی، پیمایشی بوده ‌است. جامعه‌ی آماری پژوهش،کارکنانِ حسابداری شعب و کارگزاری بیمه‌ی تأمین اجتماعی مشهد با حداقل مدرک لیسانس در سال شمسی 1400 بوده ‌است. با توجه به تعداد محدود جامعه‌ آماری، کلیه‌ی مشمولین به روش سرشماری با برآورد 140 نفر، مورد مطالعه است. لذا، پرسشنامه‌های جمع‌آوری‌شده پس از حذف نسخه‌های مخدوش و ناقص، به تعداد 127 نسخه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند. روایی ابزار پژوهش به شیوه‌ی روایی صوری، محتوایی و تحلیل عاملی تأییدی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد محاسبه قرار‌گرفت. در بخش آمار استنباطی از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری با کمک نرم‌افزار Smart PLS استفاده شده‌است. نتایج تحلیل اطلاعات، معناداری اثر متغیرها بر یکدیگر را با شدت متفاوت، حکایت کرده‌است؛ به طوری که مشکلات و محدودیت‌های حاصل از کاربرد تکنیک‌های حسابداری مدیریت بر اهداف نظام اطلاعاتی حسابداری اثرگذار با رابطه‌ی معکوس نتیجه ‌شده و نقش کارایی و خدمات دولت الکترونیک در اثر تکنیک‌های حسابداری مدیریت بر اهداف نظام اطلاعاتی حسابداری، میانجی‌گری جزئی استنباط شده‌است.