Badaczka Kaszub i Łużyc, wybitna slawistka i etymolożka – Profesor Hanna Popowska-Taborska (1930–2022) - Dorota Krystyna Rembiszewska (Studia z Filologii Polskiej i Słowiańskiej, 2023)
Kashubian and Lusatian Studies Scholar, Outstanding Slavicist and Etymologist – Professor Hanna Popowska-Taborska (1930–2022)