Teisės tikslai – spekuliacijos įrankis ar argumentavimo priemonė? - Giedrė Lastauskienė (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojami teisės tikslai, siekiant nustatyti, ar ši sąvoka yra pakankamai apibrėžta, kad galėtų būti taikoma kaip tinkama teisinio argumentavimo priemonė. Nurodoma, kad sąvoka teisės tikslai yra vartojama Lietuvos teismų sprendimuose be jos turinio apibrėžimo, kaip visuotinai suprantama. Analizuojami teisės teoretikų darbai, kuriuose tirti teisės tikslai. Atskleidžiamos naudos ir teisingumo kategorijos, konkretinančios teisės tikslų sąvoką ir suteikiančios jai apibrėžtą turinį.