Гармонізація етичних та юридичних засад в діяльності інституту адвокатури України та країн Словаччини та Чехії: порівняльно-правовий аспект - I.I. Gabani (Аналітично-порівняльне правознавство, 2023)
У статті розглядається актуальна проблема довіри до адвокатської професії та її вплив на ефективність захисту прав громадян та діяльність самого суспільства. Обґрунтовується необхідність співпраці між етичними принципами та юридичними нормами у контексті захисту прав людини. Основна увага зосереджена на аналізі взаємодії між етикою та правовими нормами, а також їх відображенням в сучасній правовій системі та акцентує універсальність та недоторканність прав людини, а також їх важливу роль як орієнтирів для суспільства та держави.