Wspomnienie o Profesorze Jerzym Bartmińskim (1939–2022) - Ewa Masłowska; Dorota Pazio-Wlazłowska (Studia z Filologii Polskiej i Słowiańskiej, 2022)
In Memoriam: Professor Dr hab. Jerzy Bartmiński (1939−2022)