ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНТЕРНЕТ–БАНКІНГУ В УКРАЇНІ - Rostyslav D. Bala; Lida P. Bondarenko (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2017)
У статті розкрито питання використання інтернет–банкінгу українськими банками. Сформульовано актуальність і важливість розвитку банківських онлайн послуг як домінуючого напрямку банківських інновацій. Систематизовано та охарактеризовано основні переваги та вигоди активізації використання інтернет–банкінгу окремо для банківських установ та для клієнтів. Здійснено дослідження стану українського ринку інтернет–банкінгу: кількість банківських установ, які застосовують інтернет–банкінг, перелік послуг, які пропонуються онлайн, якісний рівень виконання цих послуг та роботи системи загалом, цільові групи споживачів. Висвітлено ключові проблеми роботи українських банків у сфері інтернет–банкінгу, запропоновано шляхи їх усунення з використанням закордонного досвіду. Зроблено висновки про перспективи та напрями подальшого розвитку банківських онлайн послуг в Україні.