СИСТЕМА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАЙБІЛЬШ ВРАЗЛИВИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ - Tatiana Pavlyuk; Iryna Yurchyk (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням системи соціального захисту найбільш вразливих верств населення в Україні. Удосконалення системи соціaльного зaхисту нaйбільш врaзливих верств нaселення в Укрaїні є стрaтегічно вaжливим зaвдaнням, яке стоїть перед урядом країни. Усе це пов`язано з соціально-економічним становищем в країні. Розкрито сутність системи соціального захисту найбільш вразливих верств населення. Проаналізовано основні функціональні ознаки системи соціального захисту. Охарактеризовано механізми створення та здійснення соціальних виплат. Соціальне забезпечення ж означає практику та виконання тих гарантій які надає держава, тобто виплату пенсій, допомоги, надання послуг та інше. Соціальне забезпечення здатне регулювати рівень життя населення і покликане здійснювати соціальну допомогу та підтримку у різних формах, які фінансує держава. Розкрито соціальну політику в системі соціального захисту найбільш вразливих верств населення.