Загальнонаціональні елементи музичної культури Черкащини кінця ХХ – початку ХХІ ст. - P. Khliebnikov (Культура України, 2023)
Охарактеризовано поняття «музична культура Черкащини» як складної системи, що включає музичні цінності, види діяльності, які їх стосуються, сукупність суб’єктів, установ і соціальних інститутів такого роду діяльності. Музичну культуру Черкащини представлено як невід’ємну частину духовної загальноукраїнської культури та музичної культури України. Визначено елементи національного рівня у структурі музичної культури Черкащини. На основі персональних статей у Wikipedia, Українській музичній енциклопедії та Енциклопедії сучасної України означено композиторів національного рівня Черкаської області. Виокремлено елементи національного рівня в інфраструктурі музичної культури Черкащини, складено рейтинг найпопулярніших музичних виконавців Черкащини в соціальних платформах.