ОСОБЕННОСТИ ПОСТРОЕНИЯ ОБРАЗА ЛИЧНОГО БУДУЩЕГО У МИОПИЧЕСКИХ ПАЦИЕНТОВ: ВОЗМОЖНОСТИ ПСИХОЛОГИЧЕСКОЙ КОРРЕКЦИИ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2014)
În articol este studiată influenţa factorilor emoţionali asupra formării imaginii viitorului personal şi atitudinea faţă de el a pacienţilor cu miopie. Rezultatele obţinute şi concluziile formulate în baza lor vor putea fi utilizate în activitatea practică a psihologilor clinici. Ele pot fi utile şi la elaborarea programelor de studii pentru psihologici şi oftalmologi, servind şi drept suport pentru exerciţiile psihoterapeutice şi de psihocorecţie efectuate individual şi în grup de către persoanele cu miopie. Cuvinte-cheie: imaginea viitorului, atitudine faţă de viitorul personal, rezistenţă la stres, stare de anxietate, tensiune psihoemoţională, miopie.