WPROWADZENIE DO PEDAGOGIKI PORÓWNAWCZEJ. TEORIA I PRAKTYKA EUROPEJSKA - Bogusław Śliwerski (Society Register, 2017)
Recenzja książki autorstwa Jiř (2013). Wprowadzenie do pedagogiki porównawczej. Teoria i praktyka europejska. Warszawa: Instytut  Wydawniczy ERICA, ss. 282.