بهبود اثربخشی و کارایی زنجیره تأمین حلقه بسته: رویکرد الگوریتم بهینه‌سازی وال و رمزگذاری جدید مبتنی بر اولویت - جاوید قهرمانی نهر (تصمیم گیری و تحقیق در عملیات, 2020)
با گسترش و افزایش شدت رقابت، مدیریت زنجیره تامین به یکی از مسائل اساسی پیش روی بنگاه های اقتصادی تبدیل شده است؛ طوری که همه فعالیت های سازمان ها را به منظور تولید محصولات، بهبود کیفیت، کاهش هزینه ها و ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان تحت تاثیر داده است. در این تحقیق یک شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته شامل سطوح مراکز تولیدی، مناطق مشتری، مراکز جمع‌آوری و مراکز انهدام و در حالت قطعی در نظر گرفته ‌شده است. هدف اصلی این مقاله، تعیین تعداد و مکان بهینه تسهیلات بالقوه و همچنین تعیین مقدار بهینه جریان با در نظر گرفتن کاهش هزینه‌های کل شبکه زنجیره تأمین می‌باشد. برای حل این مدل از یک الگوریتم فرا ابتکاری جدید به نام الگوریتم بهینه‌سازی وال با رمزگذاری جدید مبتنی بر اولویت استفاده‌شده است. برای نشان دادن کارایی بالای رمزگذاری مبتنی بر اولویت، 21 مسئله نمونه در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ طراحی شده است و نتایج به‌دست‌آمده از این رمزگذاری و سایر رمزگذاری‌ها با یکدیگر مقایسه شده است. مقایسات بین رمزگذاری‌های مسئله، با در نظر گرفتن دو شاخص میانگین تابع هدف و میانگین زمان محاسباتی، نشان از کارایی بالای رمزگذاری پیشنهادی در مقایسه با دیگر رمزگذاری‌ها دارد.