Estudi de la Llei de Faraday-Lenz fent servir el mòbil i el sensor de voltatge - Víctor López Simó (Ciències, 2018)
Presentem una experiència de laboratori de Física de Batxillerat enfocada a estudiar experimentalment la relació expressada en la llei de Faraday-Lenz. Llancem un imant per dins un tub de metacrilat que travessa una bobina, i comparem la FEM mesurada directament amb un sensor de voltatge i la FEM calculada a partir de les mesures obtingudes amb el mòbil: la posició de l’imant respecte la bobina en cada instant de temps i el valor de la intensitat del camp magnètic per cadascuna d’aquestes posicions relatives. A partir de senzills càlculs numèrics, s’obtenen dues representacions gràfiques molt semblants, que poden ajudar a l’alumnat a fer la sempre complexa connexió entre electricitat i magnetisme.