بررسی رفتار دینامیکی غیرخطی دیوار برشی فولادی با ورق نازک دارای اتصال تیر به ستون صلب تحت نگاشت‏های دور و نزدیک گسل - مجید قلهکی; هوشنگ اصغری تکدام (مهندسی عمران فردوسی, 2015)
با توجه به پیشرفت‏های اخیر، محققان شاهد اثرات متفاوت زلزله‏های نزدیک گسل نسبت به زلزله‏های دور از گسل بوده‏اند. در این مقاله سازه‏های کوتاه، میان و بلند مرتبه که در آن‌ها از سیستم دیوار برشی فولادی با ورق نازک دارای اتصال صلب استفاده شده است، تحت نگاشت‏های دور و نزدیک گسل مورد آنالیز دینامیکی غیرخطی قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه گردیده اند. نتایج نشان می‏دهد که در سازه های کوتاه و میان مرتبه 3 و 7 طبقه (تا پریود 67/0 ثانیه) اثر حرکات حوزه‌‌ی دور از گسل بر پارامترهای پاسخ سازه به‌طور میانگین 11 و 37 درصد بیش‌تر از اثر حرکات حوزه‌ی نزدیک گسل بوده است و در سازه های بلند مرتبه 15 و 25 طبقه (با پریود بیش از 67/0 ثانیه) اثر حرکات نزدیک گسل بر پارامترهای پاسخ سازه به‌طور میانگین 60 و 46 درصد بیش‌تر از حرکات حوزه‌ی دور از گسل است.