Mevlanada Dindarlık Tipolojileri - Ramazan Altıntaş (Eskiyeni, 2008)
Arapça bir kelime olan din, sözlükte; “örf, adet , mezhep , itaat, tutulan ve takip edilen yol kanun, ceza ve ödül, taklit, muhakeme, hesap, millet vb ., anlamlarda kullanılır. İslam bilginlerine göre din, akıl sahiplerinin kendi irade ve istekleriyle tercüme ettiği bizzat hayrolan ve peygamber tarafından tebliğ edilen ilahı kurallar bütünüdür."