یادداشت تحلیلی: سامانه بیلان؛ به‌هنگام، هوشمند، قابل توسعه - مهری شاهدی; فاطمه طالبی حسین‌آباد; علیرضا سلطانی کوشکی (آب و توسعه پایدار, 2020)
با توجه به رشد تقاضای آب و کاهش تدریجی کمّی و کیفی منابع آب (ناشی از تغییر اقلیم)، امروزه ضرورت برنامه‌ریزی تخصیص‌های آب بر اساس آب تجدیدپذیر (آب قابل‌برنامه‌ریزی) کاملاً واضح و مبرهن است. ابزار محاسبه آب تجدیدپذیر، «برقراری بیلان در حوضه‌های آبریز» می‌باشد.