Lazer İşaretleri İle Otomatik Hedef Tanıma - Nevzat Olgun; İbrahim Türkoğlu (Sakarya University Journal of Computer and Information Sciences, 2018)
Gelişen teknoloji ile birlikte hedeflerin otomatik olarak tanımlanması ve sınıflandırılması üzerine yapılan çalışmaların sayısında da hızlı bir artış yaşanmıştır. Hedef tanımlama problemlerinde geleneksel olarak kameralar, radarlar ve sonar sistemleri kullanılmaktadır. Bu yöntemlerde nesnelerin ayırt edici özellikleri dikkate alınarak tanımlama ve sınıflandırma işlemleri insanlar veya bilgisayar sistemleri aracılığı ile yapılmaktadır.  Bu çalışmada geleneksel yöntemlerin aksine tek bir lazer ışık kaynağı ve algılayıcı sistem kullanılarak lazer ile işaretlenen hedeflerin tanımlanması ve sınıflandırılması önerilmektedir. Önerilen sistem ile yapılan deneysel çalışmalarda elde edilen sonuçlar, lazer işaretleri ile hedef tespiti yaklaşımının başarılı sonuçlar verdiğini göstermektedir.