Katalog rubrycel i schematyzmów diecezji i zakonów historycznej Polski znajdujących się w księgozbiorze podręcznym Archiwum Diecezjalnego we Włocławku: część 2: rubrycele i schematyzmy zakonne - Stanisław Librowski (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1973)
-