Asr-ı Saadet Dünyası Der: Adnan Demircan (İstanbul: Siyer Yayınları, 2015) - Tuba Nur Saraçoğlu (Artuklu Akademi, 2015)
Hz. Peygamber (sav), tarih boyunca hakkında en çok siyer/biyografiyazılan ve en çok araştırma yapılan şahıstır. Doğu ve batıda düşünce veinançlara müteallik olarak Hz. Peygamber (sav) hakkında Türkçe, Arapça,Farsça, Urduca, İngilizce, Almanca, Fransızca olmak üzere birçok dildeyapılan araştırmalar oldukça geniş bir literatür oluşturmuştur. Türkçeliteratür, Osmanlıca döneminde neşredilen çoğunlukla manzum neşirlerlebaşlamış, Cumhuriyet döneminde kronolojik siyer anlatıları ve akademikaraştırmalarla devam etmiştir. Başta İslam tarihi sahası olmak üzere özellikleilahiyat alanında farklı cihetlerden Hz. Peygamber (sav) hakkında geniş birliteratür oluşturacak düzeyde çalışmalar yapılmıştır. Elinizdeki çalışmadaCumhuriyet Dönemi Türkiye’sinde siyer sahasında yayınlanan makalelerinderlenmesinden müteşekkil 25 kitaptan oluşan Asr-ı Saadet Dünyası isimliseri ele alınacaktır.