Populærjournalistikk på norsk - Martin Eide (Norsk Medietidsskrift, 1995)
Norges to riksdekkende løssalgsaviser i tabloid er begge preget av en 'schizofreni' som åpenbart er til å leve med – og til å leve av. Daglig kan vi skumme en herlig blanding av skit og kanel, av underholdning og nyheter, av det himmelropende likegyldige og det uomtvistelig viktige, av det spekulativt sensasjonelle og det saklig informerende. I Dagbladet er forestillingen om den splittede personlighet blitt et hovedinnslag i avisens feirede selvforståelse. Også VG er en 'schizofren' avis, om enn av en annen art enn Dagbladet. Disse to avisene er det nærmeste vi kommer en populærjournalistikk i norsk dagspresse.