Glasbeno življenje upokojencev na slovenskem Koroškem - Vojko Veršnik (Muzikološki Zbornik, 2017)
Osrednji namen doktorske disertacije je bil raziskati in prikazati glasbeno življenje upokojencev na slovenskem Koroškem ter na temeljih aplikativne etnomuzikologije predlagati strategije za izboljšave ugotovljenega stanja. Disertacija na 355 straneh obsega pet poglavij in vsebuje 80 prilog (grafov, tabel, fotografij). Uvodno poglavje predstavlja teoretična in metodološka izhodišča disertacije. Sledijo poglavja, ki obravnavajo upokojence in glasbo na splošni ravni (drugo poglavje), na Slovenskem (tretje) ter na slovenskem Koroškem (četrto).