Қытайдағы әлеуметтік- экономикалық бағдарламалардың ауылшаруашылығы секторының даму үрдісіндегі маңызды рөлі - Д A Madiev (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада Қытай Халық Республикасындағы ауылшаруашылығын  дамыту барысында жасалған реформалардың өзектілігіне талдау жасалады. Реформалар барысында ауылшаруашылығын басқаруда, өнім түрлері мен көлемін арттыруда қол жеткен өзгерістер мен жетістіктер көрсетіледі. Ауылшаруашылығына қатысты өткен бүкілқытайлық кеңестегі айқындалған ауылшаруашылығын дамытудың жеті бағытының жүзеге асырылу жолдары қарастырылған.