Een visie op het onderkennen, inschatten en beheersen van reputatierisico’s door organisaties - Jim Emanuels; Myrthe Smeenk (MAB, 2013)
In dit artikel geven wij op basis van een literatuuronderzoek een visie op het beheersen van reputatierisico’s door organisaties. Wij werken op basis van bestaande literatuur een aanpak van vier stappen uit om preventieve risicobeheersing vorm te geven: (1) identificeren van mogelijke reputatieproblemen, (2) identificeren en analyseren van risico’s, (3) ontwikkelen en uitvoeren van risico-responses en beheersingsmaatregelen en (4) informatie, communicatie en monitoring. Daarbij besteden wij aandacht aan specifieke aspecten van reputatierisico zoals de complexe relatie tussen aanleiding, gevolg en de communicatie met stakeholders.