Aproximació a la competència digital. El rol docent en el treball amb TIC - Lucía Amorós Poveda (Revista d'Innovació Docent Universitària, 2013)
Sobre la revisió del terme competència digital aquest treball contribueix al procés d'europeïtzar el sistema educatiu, impulsat gràcies a 31 governs, d'acord amb la Declaració de Bolonya. La reforma estructural de l'espai d'educació superior afecta directament a la formació de professorat, als graus de magisteri i educació, ia l'educació permanent. Inicialment, es fonamenten els antecedents del terme competència advertint plantejaments diferents que, en última instància, porten a divergències conceptuals que tracten d'unificar amb estudis actuals sobre les competències en contextos d'ensenyament-aprenentatge. En un tercer moment, el treball es deté en la competència digital mantenint un vincle notable amb l'ús i impacte de les noves tecnologies aplicades a l'educació. Les possibilitats que elles ofereixen reconeix la importància de la formació docent i el rol actual del professorat.