بررسی و مطالعه تاثیربمباران یونی در مقاومت به خوردگی استیل با آرگون - امیر هوشنگ رمضانی (نشریه مهندسی متالورژی و مواد, 2022)
در این پژوهش برای بمباران سطح استیل 304 از یون‌های آرگون با انرژی 30 کیلو الکترون ولت و جریان یونی 1017 تا 1018 یون بر سانتیمتر مربع‌استفاده شده است. تغییرات ریخت شناسی سطح استیل بعد از بمباران یون‌های‌آرگون توسط دستگاه AFM  مشاهده و مورد بررسی قرار گرفت، تغییر در خصوصیات خوردگی سطح استیل 304 نیز توسط دستگاه تست خوردگی انجام گردید. تغییرات بر اثر بمباران یونی در زبری سطح و همچنین مقاومت در برابر خوردگی سطح استیل 304 کاملا مشهود و قابل ملاحظه بود و رابطه مستقیمی با افزایش زبری و جریان یونی بمباران یونی دارد. از مقایسه نمودار نتایج پتانسیل خوردگی و نمودار تغییرات زبری کاملا مشخص است که پتانسیل خوردگی با جریان یونی یون‌های آرگون نسبت معکوس داشته و با بالا رفتن جریان یونی پتانسیل خوردگی کاهش مییابد، این روند را میتوان به اثر برخورد یون‌های آرگون به سطح نسبت داد که در مقاومت در برابر خوردگی یک نکته منفی محسوب میشود.از بررسی نمودار تغییرات جریان خوردگی به این نتیجه میرسیم که این نمودار از هیچ کدام از نمودارهای پتانسیل خوردگی و تغییرات زبری بر حسب جریان یونی پیروی نمیکند.از بررسی نمودار تغییرات جریان خوردگی به این نتیجه میرسیم در جریان یونی 1017×5 حدودا دوازده برابر کاهش در جریان خوردگی و افزایش در برابر مقاومت در برابر خوردگی را نشان میدهد.