Remco Ensel, Haatspraak. Antisemitisme – een 21e-eeuwse geschiedenis - Geraldien von Frijtag Drabbe Künzel (BMGN: Low Countries Historical Review, 2016)
Remco Ensel, Haatspraak. Antisemitisme – een 21e-eeuwse geschiedenis (Amsterdam: Amsterdam University Press, 2014, 433 pp., isbn 978 90 8964 750 4).